Bankjes in het centrum op verschillende zicht plekken. http://www.socialsofapartner.nl/

Een voorbeeld uit de gemeente Hoogeveen, investeert 11 miljoen euro, waarvan 9 miljoen uit eigen zak, in vernieuwing van de Hoofdstraat. Het moet méér consumenten langer in het koopcentrum houden. Volgens de gemeente staat de vitaliteit van de Hoofdstraat onder druk. Ondernemers merken dat in de portemonnee en ondervinden veel concurrentie van internet(winkelen).

Niet dat Hoogeveen in consumentenland het lelijke eendje is geworden; nog altijd scoort het stadscentrum een landelijke top 40-plek als het om bezoekersaantallen gaat. Wekelijks komen zo’n 110.000 unieke bezoekers naar het winkelhart, wijst onderzoek uit. Maar dat kunnen en moeten er meer worden, vindt de gemeente. Vooral nu het koopcentrum onder druk staat.

Wat kunnen de consumenten verwachten? Watervermaak (fonteinen, spiegelvijver) op het Kerkplein, waarmee eind dit jaar een begin gemaakt wordt. Aan weerskanten van de Cascade, die in het straatbeeld blijft, komt een middenstrook met bankjes en terrassen.


Reacties

  1. Johan Perridon

    63 beste afbeeldingen van Publieke ruimte inrichten in 2019; https://nl.pinterest.com/falcobv/publieke-ruimte-inrichten/