Thema 1. verduurzaming van Heerenveen

Wat versta je onder dit onderwerp?


Reacties

 1. Peter Wouda

  Verduurzaming heeft te maken met een lange termijn visie die over meerdere politieke termijnen van 4 jaar gaat. Het gaat om generatief denken, wat wil zeggen over meerdere generaties. Dus niet 4, 8 of 12 jaar, maar 50, 100 of 200 jaar.

 2. Peter Wouda

  Het landelijke initiatief Operatie Steenbreek is wellicht een mooie manier voor de gemeente Heerenveen om aandacht te vragen voor particuliere tuinen en vergroening van de openbare ruimte. O.a. om wateroverlast te voorkomen, maar ook om koele plekken te creëren in de omgeving. Samenwerking met de Stichting TIJD en zijn ecokathedralen in Mildam en Heerenveen-Midden zijn mogelijk. Andere locaties in Heerenveen zijn ook zeker geschikt voor het realiseren van ecokathedrale processen. Hoeft niet perse met tegels maar het gaat om het creëren van plekken waar mens, plant en dier eindeloos samenwerken.

 3. ab

  Zorgen voor de natuur, meer bloeiende bermen. Zorgen dat het eventueel aantrekkelijk wordt om een bloemenweide aan te leggen. Sommige gemeentes hebben hier subsidies voor.

 4. Christine Straver-Hart
 5. Christine Straver-Hart

  We kunnen nog beter ons afval scheiden en kan gemeente ook wat geld ermee verdienen ^