Doe mee met Sjoch en Doch spel op ‘t Rozenveld

Gepubliceerd: 25 augustus 2021 07:00

Beste inwoner van Heerenveen Noord,

Het Rozenveld is een belangrijke plek om te spelen, bewegen en ontmoeten in Heerenveen Noord. Vanuit de gemeente is geld beschikbaar voor het vervangen van de speeltoestellen op het veld. Een mooi moment om te kijken naar de inrichting en het gebruik van het veld. Voldoet het nog aan de wensen? Is er misschien meer winst te behalen en zijn er wensen voor verandering in activiteiten of de inrichting van het veld. Daarvoor hebben we jou als inwoner en gebruiker van het veld nodig. Want een mooie plek maak je samen!

We willen graag een beeld krijgen van het gebruik van het veld en hoe je dit ervaart. Daarvoor hebben we een spel gemaakt, het ‘Sjoch en doch spel Rozenveld’.  Doe mee, kom met jouw tablet of mobiel naar het Rozenveld en speel het spel. Op het veld hangt een poster waar de verdere speluitleg op staat. De toelichting kun je ook op de Poster Rozenveld (PDF) lezen.

En om het nog leuker te maken… er zijn diverse prijzen te winnen voor de invullers.

We hopen dat iedereen zoveel mogelijk meedoet. Je kunt meedoen tot eind september. Begin november willen we met jou in gesprek over de resultaten van het spel en hoe de wijk de toekomst van het veld ziet.

Heb je vragen? Die kun je mailen naar rozenveld@heerenveen.nl of bellen met Floor Driessen 14 0513.

Twee spellen

Er zijn twee spellen. Een kort SJOCH – kijkspel en een DOCH – gebruiksspel.

SJOCH – kijkspel

Bij het observatiespel geef je aan wat je op dat moment ziet op het veld. Hiervoor moet je ook echt op het veld zijn of zijn geweest. Je kunt dit spel meerdere keren spelen en je kunt ook als team meedoen. Speel het kijkspel.

DOCH – gebruiksspel

Bij het gebruiksspel geef je vanuit verschillende plekken en invalshoeken aan wat je van het Rozenveld vindt. De plekken hebben elk een eigen kleur. Het gebruiksspel kun je thuis spelen, maar leuker is om dit op het veld te doen! Speel het gebruiksspel.

Vervolgstappen

  1. Eind augustus – eind september spelen van het Sjoch en Doch-spel.
  2. Begin november bespreken resultaten spel.
  3. Eind 2021 presentatie speel en beweegplan Rozenveld.
  4. Begin 2022 definitief ontwerp speel en beweegplan Rozenveld.
  5. Voorjaar 2022 start realisatie speel en beweegplan Rozenveld.